PROGRAMI ZA DJECU I MLADE

Od osnutka udruge provodimo programe za djecu i mlade (Prirodno zdravlje naše djece, Zdravo dijete-sretno dijete, Naša djeca-prirodno zdrava) kojima na prirodan i siguran način pomažemo u rješavanju njihovih psiho-fizičkih poteškoća. Liječnici odobravaju i podržavaju provođenje programa na temelju pretraga i nalaza koji potvrđuju poboljšanje i napredak zdravstvenog stanja korisnika programa. Iz godine u godinu naši programi obuhvaćaju sve veći broj korisnika od kojih većina dolazi putem preporuke. To je najbolji pokazatelj naše kvalitete i učinkovitosti.

 

Ovogodišnji rad usmjeren je na program Zdravi-sretni za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju kao što su: hiperaktivnost, agresija, noćno mokrenje, alergije, oslabljeni imunitet, bronhitis, astma, depresija, strahovi, nesigurnost, problemi s govorom, vidom, problemi motoričkih kretnji i dr..

 

Program se sastoji od prirodnih metoda: akupresure, masaže refleksoterapije, opuštanja, edukacije, specifičnih vježbi te od igraonica i radionica koje obuhvaćaju didaktične, društvene i simbolične igre te grafomotoričke vježbe.

 

Tretiranjem određenih meridijana na tijelu stimulira se rad unutar 5 glavnih organa (srce, pluća, jetra, slezena, bubrezi) i oslobađaju se blokade koje su uzrokovale problem. Na taj način postižemo trajne rezultate: smanjenje hiperaktivnosti i agresije, prestanak noćnog mokrenja, nestanak alergije, bronhitisa i astme.

 

Pojačava se imunitet, poboljšanje vida, govora i motoričkih kretnji, bolje razumijevanje, koncentracija, komunikacija, veća volja za učenjem i bolji rezultati u školi, veća zainteresiranost za aktivnosti, veća kreativnost, otvorenost, bolji odnosi sa obitelji i drugom djecom te brojni drugi. Poboljšanje zdravstvenog stanja djeteta uvelike utječe na cjelokupan razvoj obitelji. Obitelj postaje skladnija, mirnija, opuštenija i zadovoljnija zajednica.